Keurmerk

MILIEU CENTRAAL BEOORDELING: TOPKEURMERK

Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouw en voeding. Het keurmerk is genoemd naar godin Demeter uit de Griekse oudheid: de godin van groei en vruchtbaarheid. Een compleet assortiment aan producten met het Demeter-keurmerk is verkrijgbaar in biologische speciaalzaken, boerderijwinkels en sommige webwinkels.

Verder dan biologisch

Alle producten met een Demeter-keurmerk voldoen in ieder geval aan de normen voor biologische landbouw, zoals die binnen de Europese wetgeving zijn vastgelegd. Boeren en verwerkers die daarnaast als aanvulling voldoen aan de Demeter-normen en -richtlijnen ontvangen na de controle een Demeter-certificaat en mogen het Demeter-keurmerk voeren. Stichting Demeter is houder van het Demeter-keurmerk voor Nederland en Vlaanderen.

Meer informatie over de Demeter-normen en -richtlijnen voor de landbouw en verwerking lees je in ons handboek,  dat kun je hier downloaden:  demeter-voorwaarden-2022
Zie hier in een vereenvoudigde versie de verschillen tussen biologisch en biodynamisch Verschillen Bio-Demeter normen.pdf

Topkeurmerk

Het Demeter-keurmerk werd in een onafhankelijk onderzoek van Milieu Centraal verkozen als topkeurmerk vanwege onderscheidende normen en onafhankelijke inspecties.

Geef het leven door met de kwaliteitsproducten van Demeter

“Als je jarenlang dezelfde producten van een BD-tuinder in je winkel krijgt, krijgt die teler een gezicht voor je, omdat de producten voor je herkenbaar worden. Je gaat je verbonden voelen. Zeker als je ervaart dat juist BD-telers vanuit een sterke visie sturen op kwaliteit, ga je als winkelier nog meer je best doen om je rol als schakel tussen producent en consument zo goed mogelijk in te vullen.”

~ Rudi Gerding, eigenaar van biologische speciaalzaak de Groene Winkel in Zeist