Onderdeel Winkel Safari: Recept pannenkoekentaart met lemoncurd (of fruitbeleg)

Ingrediënten:

1 liter Demeter melk

5 Demeter eieren

350 gram Demeter bloem

150 gram Demeter boekweitmeel

scheutje (zonnebloem)olie

1 mespuntje zout

potje (zelfgemaakte) lemoncurd of fruitbeleg

Demeter boter om in te bakken

 

Doe bloem, boekweitmeel en zout in een beslagkom. Klop in een andere kom de eieren los, voeg de melk toe en klop door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje de melk/eieren-mix toe aan het meel en roer goed door. Voeg tot slot een scheutje (zonnebloem)olie toe. Bak de pannenkoeken in een kleine pan van ongeveer 20 cm. Laat een klontje boter smelten in een warme koekenpan en zorg dat de hele bodem is ingevet. Giet een laagje beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten mooi bruin. Bak ongeveer 12-14 pannenkoeken, of totdat het beslag op is.

 

Maak de pannenkoekentaart op het bord waarop je 'm wilt serveren. Begin met een pannenkoek op de bodem. Bestrijk met flink wat fruitbeleg of lemoncurd en leg de volgende pannenkoek erop. Maak zo een hele stapel. Snijd de pannenkoekentaart in kleine punten en serveer meteen.

 

Lemoncurd

Ingrediënten:
8 Demeter eieren
150 gram ongezouten Demeter boter
300 gram suiker
4 Demeter citroenen
 

Klop de eieren met de suiker goed los in een kom. Voeg de schil van 2 citroenen en het sap van 4 citroenen toe. Verwarm de kom au-bain-marie in een pan met water en klop met een garde totdat het mengsel dik wordt (beetje als crème fraîche). Klop nu de boter er door. Schenk de curd in een kom of bakje en laat deze afkoelen in de koelkast.